Vinduene fra NorDan

For å kunne utnytte den herlige utsikten fra Tranaskogen kjøpte vi så store vinduer som planløsningen tillot. Arkitekten til Nordbohus lagde et forslag på hvilke vinduer vi kunne ha, og vi er veldig fornøyde med resultatet.

Vinduene er levert fra NorDan og har utvendig vedlikeholdsfri aluminiums­bekledning, som blant annet beskytter trevirket mot UV-stråling. Det gjør at vi slipper å male vinduskarmer! (Garantitiden mot sopp osv er 30 år på aluminiumsbekledde vinduer)

På fronten og verandasiden av huset har vi også integrert solskjerming (screens) på utsiden av vinduene. Det er en type som gjør at solen stenges ute, men dagslyset slippes inn. Man ser med andre ord ut, men ikke inn. (Se video av hvordan screensene virker nederst)

NorDan lager vinduene i den formen og størrelsen man ønsker, og vi hadde ikke kommet på de små over de store på spisestue og kjøkken hadde det ikke vært for arkitekten, så takk til henne!

Liker også veldig godt vinduet på trimrommet, som har en spiss på toppen. Soveromsvinduene er mye større enn forventet, og tar en hel del av veggen. Det gir masse dagslys.

De små vinduene over de store er forslag fra arkitekten til Nordbohus.

Vi har forsøkt å sette vinduene slik at det blir en symmetri sett utenifra. Det øverst til venstre er vinduet til trimrommet. Det går opp i en spiss på toppen.

 

Vinduene på soverommene kan åpnes på siden.

Kjøkken og spisestue har store vinduer for å kunne nyte utsikten.

 

Store vinduer gir masse dagslys.

 

Video som viser NorDans screens-system:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s